Skip to content

MERKNAD OM INFORMASJONSKAPSLER OG SPORINGSTEKNOLOGIER

Sist oppdatert: 29. oktober 2021

Dplay Entertainment Limited og/eller dets datterselskaper og tilknyttede enheter («Discovery», «vi» eller «oss»), sammen med våre annonseringspartnere og tjenesteleverandører, bruker informasjonskapsler og lignende teknologier på våre nettsteder og mobil- og tilkoblede TV-applikasjoner (samlet kalt «tjenestene»). Denne merkanden om informasjonskapsler og sporingsteknologi er en del av vår forpliktelse til å fortelle deg hvordan informasjon om deg innhentes, brukes og deles når du samhandler med tjenestene. Denne merknaden om informasjonskapsler og sporingsteknologi gir ytterligere informasjon om:

  1. EN FORKLARING OM INFORMASJONSKAPSLENE OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER VI BRUKER PÅ TJENESTENE
  2. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER
  3. HVORDAN VÅRE ANNONSERINGSPARTNERE BRUKER SPORINGSTEKNOLOGI
  4. DINE VALG (ADMINISTRERE INFORMASJONSKAPSLER OG HVORDAN DU MELDER DEG AV)
  5. HVORDAN KONTAKTE OSS

1. EN FORKLARING OM INFORMASJONSKAPSLENE OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER VI BRUKER PÅ TJENESTENE

Som mange selskaper bruker vi sporingsteknologier på tjenestene våre. Nedenfor er noen eksempler på hvilke sporingsteknologier som kan brukes, avhengig av hvordan du får tilgang til og samhandler med tjenestene.

Informasjonskapsler for nettleserEn informasjonskapsel er en datafil som plasseres på en datamaskin når den brukes til å besøke tjenestene. Informasjonskapsler inneholder vanligvis informasjon som er knyttet til nettleseren din, informasjon som nettstedspreferanser, påloggingsinformasjon eller bruker-ID. Denne informasjonen gjør at nettjenester kan gjenkjenne deg når du samhandler med eller besøker tjenestene på nytt. «Førsteparts informasjonskapsler» er informasjonskapsler som er satt av domenet du besøker. Når du besøker nettsteder i Discovery-nettverket av nettsteder, leverer vi informasjonskapsler som er angitt i domenene til nettstedene du besøker og i Discovery-domener. «Tredjepartsinformasjonskapsler» er informasjonskapsler som leveres av våre annonseringspartnere, annonseringsnettverk og analyseleverandører når du samhandler med nettstedene. «Øktskapsler» lagres så lenge besøket ditt varer. «Vedvarende informasjonskapsler» fortsetter å lagres etter at du forlater tjenestene, og kan oppbevares i uker, eller til og med år. Noen av informasjonskapslene vi bruker kan være «flash»-informasjonskapsler. En flash-informasjonskapsel er en datafil som plasseres på en datamaskin via Adobe Flash-plugin-modulen som kan være innebygd i eller lastet ned av deg til datamaskinen din. Disse informasjonskapslene kan ikke slettes når informasjonskapslene dine slettes eller deaktiveres gjennom standard nettleserinnstillinger. Se avsnittet «Dine valg» nedenfor for informasjon om å slette eller deaktivere flash-informasjonskapsler.
SporingsteknologierTjenestene kan inneholde websignaler/GIF-er, piksler, sidetagger, innebygde skript og andre sporingsteknologier. Disse teknologiene består av små, gjennomsiktige bildefiler eller annen nettprogrammeringskode som registrerer hvordan du samhandler med tjenestene. De brukes ofte sammen med informasjonskapsler fra nettlesere eller andre identifikatorer knyttet til enheten din.
EnhetsidentifikatorerVi kan innhente IP-adressen din eller en annen unik identifikator for den spesifikke enheten du bruker for å få tilgang til Internett eller tjenesten.
Annonseidentifikatorer på mobil Vi og våre tredjeparts tjenesteleverandører kan motta en annonseidentifikator som er tildelt enheten din hvis du får tilgang til tjenestene via en mobilapp.
Sporing av kryssende enheterHvis du bruker forskjellige enheter (som din hjemmedatamaskin, bærbare datamaskin, mobilenhet, tilkoblet TV og/eller annen smartenhet) for å få tilgang til tjenestene våre, kan vi være i stand til å knytte deg til hver av enhetene dine gjennom deterministiske (som å logge på en konto eller tjeneste på flere enheter) eller probabilistiske (som å gjøre rimelige resultater basert på innhenting av ikke-personlig informasjon om enhetene du bruker) fingeravtrykksteknologier.
Nøyaktig posisjonsinformasjonHvis du får tilgang til én av mobilappene våre, kan du få muligheten til å dele informasjon om din nøyaktige posisjon med oss. Hvis du samtykker, kan vi innhente posisjonsinformasjon som leveres gjennom GPS-funksjonaliteten på mobilenheten din. Vi bruker denne informasjonen til å presentere informasjon og reklame som er relevant for deg, basert på hvor du er.

2. HVORDAN VI BRUKER INFORMASJONSKAPSLER OG ANDRE SPORINGSTEKNOLOGIER

Vi og tredjeparter kan bruke informasjonskapsler og sporingsteknologier når du samhandler med tjenestene av en rekke årsaker, som beskrevet i detalj nedenfor.

GenereltVi bruker informasjonskapsler og andre sporingsteknologier til å registrere preferansene dine; spore bruken av tjenestene våre og din eksponering for nettannonser; overvåke trafikk; forbedre tjenestene; gjøre tjenestene enklere å bruke; inkludert å huske dine preferanser og innstillinger; og gjøre tjenestene mer relevante for deg.
NødvendigeNødvendige informasjonskapsler (og lignende teknologier) er nødvendige for at tjenesterne skal fungere riktig og forbli sikre. Vi kan for eksempel bruke nødvendige informasjonskapsler for å logge inn, fylle ut skjemaer eller aktivere andre funksjoner og funksjonaliteter i tjenestene. Nødvendige informasjonskapsler brukes også til å overvåke serviceteknisk ytelse for å sikre at tjenestene våre fungerer som de skal. Vi bruker også nødvendige informasjonskapsler for å opprettholde sikkerheten og stabiliteten til tjenestene våre. Fordi disse informasjonskapslene er nødvendige for sikkerheten og funksjonaliteten til tjenestene våre, kan de ikke slås av.
AnalyseAnalyseinformasjonskapsler (og lignende teknologier) gjør det mulig for oss å måle hvor mange personer som har brukt tjenestene, overvåke hvordan brukere navigerer tjenestene og hvilke sider og videoer som besøkes oftest, telle hvor mange sendte e-poster faktisk ble åpnet eller for andre analyseformål. Disse informasjonskapslene lar oss også forstå hvordan folk bruker tjenestene våre slik at vi kan fortsette å forbedre dem og sikre at vi gir den beste opplevelsen for brukerne våre.
InnholdstilpasningVi bruker informasjonskapsler til å bygge en profil om deg og dine interesser for å vise deg personlig tilpasset innhold som er relevant for deg, og for å måle ytelsen og effektiviteten til innholdet du ser eller samhandler med.
ReklameReklameinformasjonskapsler (og lignende teknologier) brukes til å bygge en profil over dine interesser, for å levere annonsering som er relevant for disse interessene, for å måle effektiviteten av reklamekampanjer, og for de andre formålene som er beskrevet i vårt preferansesenter for valg for informasjonskapsler og annonser som er tilgjengelig gjennom koblingen «Valg for informasjonskapsler og annonser» i bunnteksten på nettstedet vårt eller i menyene for kontoinnstillinger i appen vår. Disse informasjonskapslene er satt av oss og av våre reklamepartnere. Hvis du ikke tillater disse informasjonskapslene, vil du fremdeles se annonser, men de kan være mindre relevante for deg. Vær oppmerksom på at enkelte tredjeparter – inkludert våre tjenesteleverandører, partnere, annonsører og reklamesalgsbyråer – også bruker informasjonskapsler på tjenestene. Tredjeparts informasjonskapsler er vanligvis måle- og ytelsesinformasjonskapsler, eller informasjonskapsler for reklame. Du kan finne ytterligere informasjon om hvordan vi bruker informasjonskapsler på tjenestene, hvilke tredjeparts informasjonskapsler vi bruker, og tillate eller deaktivere informasjonskapsler, i vårt preferansesenter for valg av informasjonskapsler og annonser som er tilgjengelig via koblingen «Valg for informasjonskapsler og annonser» i bunnteksten på nettstedet vårt eller i menyene for kontoinnstillinger i appen vår.

3. HVORDAN VÅRE ANNONSERINGSPARTNERE BRUKER SPORINGSTEKNOLOGI

Vi tillater tredjeparter så som annonseringsteknologiselskaper å levere annonser for tredjepartsprodukter og -tjenester. Disse selskapene bruker informasjonskapsler og lignende teknologi til å innhente informasjon om dine samhandlinger med tjenestene og andre nettsteder, mobilapplikasjoner og andre tilkoblede tjenester og bruker denne informasjonen til å vise annonser som er mer sannsynlig å være relevante for deg og til å forstå hvordan brukere responderer på disse annonsene.


4. DINE VALG (ADMINISTRERE INFORMASJONSKAPSLER OG HVORDAN DU MELDER DEG AV)

I mange tilfeller har du valg om informasjonen du oppgir og hvordan vi bruker informasjonen din. Disse valgene, og eventuelle relaterte konsekvenser, er beskrevet i detalj nedenfor.

InformasjonskapslerDe fleste nettlesere godtar automatisk informasjonskapsler, men hvis du foretrekker det, kan du vanligvis endre nettleserinnstillingene til å deaktivere eller avvise informasjonskapsler. Hvis du sletter informasjonskapslene dine eller hvis du setter nettleseren din til å avvise informasjonskapsler, kan det hende at enkelte funksjoner i tjenestene ikke fungerer eller ikke fungerer som de skal. Du kan også administrere bruken av Flash-teknologier, inkludert flash-informasjonskapsler og lokale lagringsobjekter med Flash-administrasjonsverktøy som er tilgjengelige på Adobes nettsted.
Preferansesenter for sporingsteknologierDu kan tillate og deaktivere informasjonskapsler/sporingsverktøy eller utøve dine valg angående hvordan IAB Transparency & Consent Framework-deltagere kan innhente eller bruke dine opplysninger via vårt preferansesenter for valg av informasjonskapsler og annonser som er tilgjengelig via koblingen «Valg om informasjonskapsler og annonser», i bunnteksten på nettstedet vårt eller i menyene for kontoinnstillinger på appen vår. Du kan også kontrollere hvordan informasjonskapsler aktiveres på enheten din ved å bruke nettleserinnstillingene og i noen tilfeller, innstillingene på mobilenheten din. Vær oppmerksom på at blokkering av alle informasjonskapsler kan gjøre noen av tjenestene utilgjengelige for deg eller ha negativ innvirkning på ytelsen, effektiviteten eller tilpasningen av tjenestene.  Vær oppmerksom på at Discovery deltar i IAB Europe Transparency & Consent Framework og retter seg etter deres retningslinjer og spesifikasjoner. Discovery bruker plattformen for samtykkehåndtering med identifikasjonsnummer 28.
Nielsens digitale målingsprodukterVi bruker også The Nielsen Companys digitale måleprodukter på våre tjenester, som vil gjøre det mulig for deg å bidra til markedsundersøkelser, slik som Nielsen TV-vurderinger. Gå til Nielsens side for retningslinjer for personvern for digitale målinger på www.nielsen.com/digitalprivacy for mer informasjon om målingsprogramvaren og for å lære om dine valg med hensyn til Nielsens målingsprodukter. For å velge bort Nielsen-måling på mobile enheter, besøk Nielsens mobile avmeldingsside på https://sites.nielsen.com/legal/privacy-statement/nielsen_app_output/# 
Sporing av mobilenheterDu kan velge bort bruk av informasjon om din bruk av mobilapp av visse reklameselskaper gjennom dine enhetsinnstillinger («Begrense annonsesporing» på Apple-enheter og «Velg bort personlige annonser» på Android-enheter).
Tilkoblet TV-sporingDu kan velge bort bruken av informasjon om din bruk av Tilkoblet TV og TV-strømmingsenheter av visse annonseringsselskaper gjennom enhetsinnstillingene dine.
Sosiale medier innloggingPersonvernmerknadene for sosiale nettverk skal la deg utøve dine valg angående sporingsteknologier, vanligvis ved å konfigurere dine brukerkontoinnstillinger på hvert slikt nettverk.

5. HVORDAN KONTAKTE OSS

Hvis du har spørsmål om denne merknaden om informasjonskapsler og sporingsteknologi eller Discoverys personvernpraksis, kontakt oss på DPO@discovery.com.

Pin It on Pinterest